Alkalmazási lehetőségek

 

A Smart-Film™ intelligens fólia különleges adottságainak köszönhetően számos területen alkalmazható, azonban ezek az alkalmazási területek leginkább a belsőépítészet illetve a vetítéstechnika tárgykörébe sorolhatóak.

 

  • Üvegfalakon függöny helyett alkalmazva energiát takaríthatunk meg vele: Az intelligens fólia függöny helyett használva, hőmérséklet-vezérléssel ellátva, magas belső hőmérséklet esetén automatikusan opálossá válhat, így csökkentve a napfény hőhatását. Ez energiatakarékos és környezetbarát megoldás.
  • Több-funkció az irodában: A fóliával beboríthatjuk egy vezetői iroda, vagy tárgyaló üvegfelületeit. Amikor a helyiség üvegfalai átlátszóak, kiláthatunk az irodából, opálos állapotban pedig biztosíthatjuk, hogy munkánkat ne kísérjék kíváncsi tekintetek, sőt, a felületeket vetítővászonként is használhatjuk.
  • Felső kategóriás lakóépületek belsőépítészeti megoldásai: Fénybe burkolódzó üvegfüggöny a nappaliban vagy akár a fürdőben? Ez mind a házigazda kiváló ízlését dicséri. Az üveg használaton kívül opálos, így őrizve a magánszféránkat, majd amikor úgy kívánjuk, átlátszóvá válik, hogy szobánk újra napfényben fürödhessen.
  • Pormentes, illetve tiszta-helyiségek: Ha pormentes, illetve tisztaszobák ablakain alkalmazzuk a A Smart-Film™ -et, úgy, hogy átkapcsolunk az opálos, illetve az átlátszó állapotai között, csökkenthetjük a pormentes, vagy egyéb speciális ruha használatát, valamint elkerülhetjük az oda-vissza öltözés által okozott kényelmetlenséget.
  • Újszülött osztály illetve Intenzív osztály: Ha az újszülött vagy az intenzív osztályon lecseréljük a függönyöket, csökkenthetjük a port, illetve a zajt.
  • Felület termékek bemutatásához, illetve reklámokhoz: Üvegkirakatoknál opálos állapotban megvédi a terméket, és projektor segítségével be is mutathatjuk azt. Átlátszó állapotban pedig ugyanott magát a terméket láthatjuk. A két állapot felváltva, teljesebbé teheti a termék bemutatását.

A fentiek persze csak példák, a felhasználási lehetőségek szinte korlátlanok, és csupán az ügyfeleink fantáziája szabhat azoknak határt.

 


(c)2009 Smart-Project Kft.